NIEUWS

Van Havenwerk naar Kunstbaken

Wellicht had je het nieuws al vernomen maar afgelopen zomer hebben wij gehoord dat de meerjarige subsidie voor Festival Havenwerk vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie niet is verlengd.

Dit betekent dat wij geconfronteerd zijn met een zeer groot gat in onze projectbegroting. Daarop hebben wij, na de nodige gesprekken, besloten om met Festival Havenwerk te stoppen. Aan al het goed komt een einde en misschien zelfs wel op het hoogtepunt want Havenwerk 2016 is door velen als de beste editie ooit getypeerd.

KUNSTBAKEN
En juist door deze positieve ervaring en reacties in 2016 hebben we besloten wel door te gaan met een jongerentheaterfestival.
Onder de noemer Kunstbaken willen we ons de komende jaren gaan herontdekken en door ontwikkelen.
Het programma wat wij voor ogen hebben in 2017 bestaat uit 6 tot 8 (inter)nationale top voorstellingen door en voor jongeren, 10 tot 14 performances en crossovers met andere disciplines, workshops & masterclasses en natuurlijk ontmoetingen en kennisdeling.

Kunstbaken start op vrijdagmiddag tot zondagochtend (9, 10 & 11 juni). We zetten in 2017 in op minimaal 500 deelnemers uit heel Nederland en daar waar kan daarbuiten. Deze deelnemers zijn het hele weekend aanwezig zijn en overnachten op
de festivalcamping aan de IJssel. Met Kunstbaken willen wij daarmee ook de komende jaren een platform bieden aan jong theatertalent.

KOSTEN AAN DEELNAME KUNSTBAKEN
Doordat we de komende jaren (veel) minder publieke middelen krijgen zal Kunstbaken anders gefinancierd moeten worden.
Vanaf 2017 vragen we aan alle deelnemers een festival bijdrage van €50,00 pp. In 2016 hebben de cultuurprofielschool deelnemers ook een vergelijkbare bijdrage betaald. Naast deelname aan het volledige programma krijg je hiervoor ook 2
overnachtingen op de festival camping, busvervoer van en naar het festivalterrein vanaf de camping en meerdere maaltijden.

Een vergoeding voor de scholen of productiehuizen die een performance of cross over wil presenteren is er nog, maar wel beperkt. De (inter)nationale topvoorstellingen selecteren wij zelf. Mocht je echter ons willen tippen dan horen wij dat graag.

Victor SchutijserVan Havenwerk naar Kunstbaken
Share this post